Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове с Гърция, Турция, Сърбия и Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на своя сайт по данни към 18:00 часа.
По границата с Гърция интензивен е трафикът и за леки, и за товарни автомобили на ГКПП "Кулата". Препоръчва се на гражданите, които пътуват към и от Гърция да използват за преминаване и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
Интензивен е и трафикът на пункта "Капитан Андреево" на границата с Турция.
По границата със Сърбия интензивен е трафикът и на вход на изход на пункта "Калотина". Проверки се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 6 работни места за излизащи леки коли. На пункта се извършват строително-монтажни дейности и се налага временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението. От "Гранична полиция" предупреждават пътуващите през почивните дни да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване. За  да избегнат интензивния трафик, съветът към пътуващите е да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово", "Връшка чука","Стрезимировци" и "Олтоманци".
Интензивен е трафикът и на пунктовете с Румъния, както и на ГКПП " Кардам", "Никопол", "Оряхово" и "Видин" за товарни автомобили на  изход. Заради технически проблем, фериботът на пункта Свищов-Зимнич не работи. 
До 18 август румънската Национална компания "Пътна инфраструктура" ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на пункт "Гюргево", влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП "Русе" при излизане от България ще се осъществява на старите трасета, съобщават още от „Гранична полиция“. Това може да доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния.
Припомня се, че със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт "Вама веке", съпределен на българския "Дуранкулак", е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.
Преминаването през съвместните гранични пунктове "Кайнарджа"/"Липница" и "Крушари"/"Добромир" се осъществява съгласно договореното работно време от 8 до 20 часа.
На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален.