Безплатни прегледи ще се извършват в клиниката по ревматология към университетската болница „Св.Марина“ във Варна между 7 и 11 август. Това съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение. 
Пациентите могат да се записват предварително на тел. 052 978 823, всеки делничен ден от 9:00 до 16:00 часа. Прегледите ще се извършват в кабинет 707, на седмия етаж в основната сграда на лечебницата.
Клиниката по ревматология в УМБАЛ “Св. Марина“ е специализирана във възпалителни, дегенеративни, метаболитни и автоимунни заболявания - ревматоиден и псориатичен артрит, анкилозиращ спондилит, реактивни артрити, периферна остеоартроза, подагра, системен лупус еритематодес, прогресивна склероза, полимиозит, васкулити, припокриващи синдроми, се посочва на сайта на болницата. 
Инициативата за безплатните прегледи цели да привлече вниманието на обществото към профилактиката, ранното откриване и навременното лечение на този тип заболявания, тъй като нерядко те водят както до физически, така и до социални последици за пациентите, допълват от лечебното заведение.