Предстои ремонт на участъци от пътя между Елхово и граничния-контролно пропускателен пункт (ГКПП) „Лесово“. Ремонтът ще е текущ и частичен, пътят няма да бъде затварян, съобщи пред журналисти директорът на Областното пътно управление в Ямбол Галин Костов. 
Ремонтните дейности ще се извършват в едната лента. Ще бъде създадена временна организация на движението, която няма да попречи на транзитно преминаващите тежкотоварни автомобили. Планиран е и ремонт на пътя между ямболските села Воденичане, Палаузово, Недялско и Първенец, който се използва като алтернатива и при затваряне на автомагистрала „Тракия“ при тежки зимни условия, каза Костов.
Очаква се текущите ремонти да започнат след сключване на договора за поддържане на републиканските пътища на територията на област Ямбол, уточни Костов.
През октомври миналата година заради ремонт бяха затворени 10 км от пътя между Ямбол и ГКПП „Лесово“. Ремонтът в участъка от село Окоп до разклона за село Тенево продължи няколко месеца. Движението на леките и тежкотоварните автомобили се пренасочваше по обходни маршрути.