Спортно парти на открито, организирано от Силвана Антова, преподавател по табата, се състоя на тенис корта на Профилираната природоматематическа гимназия „Екзарх Антим I“ във Видин. Идеята е всеки път да се тренира на открито на различно място, обясни за БТА Антова. В събитието се включиха хора от различни възрасти, начинаещи и напреднали в спорта.
Преди месец тя създава „Силвана в страната на спорта“, за да преподава табата, аеробика и денс аеробика, вдъхновена от нейния първи учител Наташа Петрова от Aerobics Тime Видин. Това е второто тематично спортно парти на открито: „Първото беше с изненада - здравословен кетъринг с Катя Кирчевa (Кети) от Fit Core Motivation“, допълни Антова. 
Гост-треньор на днешното събитие беше Симона Йорданова, студент по европеистика в Амстердам с много силна връзка със спорта. Започнах да спортувам активно в девети клас - имах проблем с килограмите и си казах, че единственият начин да започна да се харесвам и да имам самочувствие е чрез спорт и правилно хранене, допълни тя за първите й стъпки в тренировките. Симона е и любител готвач, фотограф и създател на съдържание за здравословно хранене и тренировки в социалните мрежи.
„Смятам, че групата беше много активна - нямаше го този показен отказ да легнат и да се откажат. Видях много воля, борба с тях самите и фактът, че издържаха докрай много ме зарадва“, сподели за впечатленията от днешната тренировка Йорданова. Любими за нея са силовите тренировки и високоинтензивните, каквато и проведе на събитието днес. Споделя, че те ѝ помагат да изразходи енергия и след това се чувства прекрасно.
„Не е лесно, но съм сигурна, че постоянство и малка доза желание да подобряваш себе си са достатъчни. Волята и мотивацията са донякъде, най-важни са дисциплината, постоянството и правилното хранене“, сигурна е гост-треньорката.