Да се отваря отново и да се „рови“ в Наказателния кодекс е меко казано странно, да не кажем непрофесионално и обидно за юриспонденцията и въобще за българските граждани, това коментира пред БТА в Разград народният представител от "Има такъв народ" (ИТН) Филип Станев по повод на промените в Наказателния кодекс и в Закона за защита от домашното насилие. 
Той посочи, че последните две заседания са показали нещо, което по думите му, е синдром за българския политически живот в последните няколко години. „Това е така нареченото писане на закони на коляно, бързане, претупване на законодателството и в крайна сметка слаби резултати чисто юридически, а от там слаби резултати и за обществото“, посочи народният представител. Той добави, че промените са чиста проба фалшив в най-голямата му степен популизъм по отношение на обществената реакция във връзка с обезобразеното момиче от Стара Загора.
 „Сетихме се да променим Наказателния кодекс на пожар с извънредно заседание, правейки се на много загрижени за българските граждани и тяхната сигурност, да се борим срещу насилието, сякаш не можехме да го направим в предните месеци на спокойствие, с анализ на експерти по наказателно право“, заяви Станев. Според него случаят с пострадалото момиче е символ и знак за това, което се случва в българското правораздаване - няма възмездие, няма адекватни наказания, няма необходимите санкции. „Този казус показва отношението на политиците към българските граждани. Трябва да се работи не на пожар, когато се случи някаква такава трагедия, а спокойно и разумно, когато му е времето“, допълни Филип Станев.
Народният представител от „Има такъв народ“ пристигна в Разград за среща с членове и симпатизанти. Той заяви, че партията ще издигне свой кандидат за кмет на предстоящите местни избори в Разград, ще се яви и с листа за общински съветници.