Продължава гасенето на пожара, който избухна около 15:30 днес в местността "Тюлбето" в Казанлък, съобщи за БТА старши инспектор Михаил Михов, началник на група „Оперативен център“ към Регионалната дирекция "Пожарна и аварийна безопасност и защита на населението“ в Стара Загора. "Може да се каже, че огънят е овладян от три страни, силите и средствата се съсредоточават откъм най-трудната част, където растителността е много гъста и дейностите ще се извършват на ръка, тъй като няма как да се вкара техника", обясни той. 
Гори смесена растителност - широколистна и иглолистна гора. Към момента площта, която обхваща пожарът, е около 100 декара.
В гасенето участват три пожарни автомобила, доброволци от доброволното формирование към Община Казанлък, граждани, които имат имоти в близост, както и служители на местното Горско стопанство, които са изпратили и един пожарен автомобил. Дейностите се ръководят от началника на Районната служба по пожарна безопасност в Казанлък главен инспектор Станимир Тончев.