Окръжен съд – Благоевград наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми – мъж на 37 години с инициали Н.С. и 21-годишна жена с инициали В.А., задържани във връзка с убийство, извършено на 2 август в Гоце Делчев. 
В открито съдебно заседание съдия Росица Бункова прие, че са налице всички основания за вземане на мярка „задържане под стража“ спрямо двамата обвиняеми като посочи, че е налице реална опасност да се укрият, както и да извършат друго престъпление. 
Престъплението е извършено след полунощ на 2 август. На този етап от разследването е установено, че Н.С. и В.А. са умъртвили 39-годишният В.В., а убийството е извършено чрез нанасяне на прободна рана с нож в областта на врата на пострадалия, съобщиха от прокуратурата. 
На съвместен брифинг днес наблюдаващият прокурор Ирена Аспарухова и директорът на ОДМВР – Благоевград дадоха информация във връзка с разследването, от която стана ясно, че след извършване на престъплението двамата обвиняеми са напуснали мястото бързо. Двамата са задържани в автобус от междуградския транспорт в района на Гоце Делчев часове след престъплението. 
На брифинга стана ясно още, че обвиняемият за вчерашното убийство в Гоце Делчев Н.С. има шест присъди, жертвата е с 15 присъди.