Откриването на нов пазар в Ардино ще даде началото на тазгодишната програма в третото издание на „Дните на Ардино“, които тази година се провеждат от 7 до 13 август. Това казаха за БТА от общинската администрация. 
Освен пазара, програмата предвижда откриването на още няколко обекта. Сред тях са Музей на тютюна, показващ основния поминък на местното население назад във времето и реконструирания стадион „Юнак“ в града.
Част от "Дните на Ардино" е и превърналият се в традиция „Фестивал на чистите храни от Родопите“, в който местни производители представят екологична продукция. В два дни от празника среща ще си дадат побратимени на Ардино общини. 
Подготвени са още развлекателна програма на местни и гостуващи изпълнители от различни краища на страната, изложби на ардински творци, концерти и спортни турнири. Едно от предизвикателствата е спортен полумаратон с маршрут Ардино - Дяволски мост – Ардино, за купата на кмета на общината. Целта на полумаратонското състезание е да се утвърди здравословният начин на живот, опознаването на географските и исторически забележителности на територията на община Ардино.