Разнообразие от изкуство под открито небе организира общината в Кюстендил в дните на уикенд-програмата, която е част от летните културни празници през 2023 година, съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил. 
Гореща латиновечер за жителите и гостите на града ще предложат в събота, 5 август, музикантите от Del Padre - фламенко-фюжън формация и единствената група в България, чийто музикален стил е повлиян от испаноезичната музика – испанско традиционно фламенко, музика от Куба и Латинска Америка, както и от фолклорни и етно елементи от цял свят.
През 2012 г.  Del Padre продуцират и издават своя дебютен албум със заглавие "Руби". В записите участват музиканти от различни точки на света – Колумбия, Коста Рика, Кипър, Куба, Сърбия, Испания, Полша, Австрия, Германия, Италия, Словения и България, казаха от общинския отдел.
Важен тласък на Del Padre за утвърждаването на уникалният им почерк в смесването на фламенко ритми с български фолклорни мотиви дава Нешка Робева, която възлага на групата музикалния аранжимент на спектакъла "Кармен от Факултето".
Музикантите имат богата сценична биография в различни международни и български фестивали – Празници на изкуствата "Аполония", международния джаз фестивал "А to Jazz", Перелик Еко Джаз фестивал "Звукът на тишината", София Фюжън Фест.
Съботните вечери в общинската програма ще предложат разнообразие от различни жанрове изкуства – музика, танц, театър и литература. Всички събития са със свободен достъп. Мястото е площад "Велбъжд", Арката, казаха още за БТА от отдела.