Верижна катастрофа е станала тази сутрин на участък от пътя Плевен – Ловеч. Сигнал за инцидента е постъпил в 08:58 часа, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен старши експерт Мариана Цветкова. 
При произшествието автомобил се е блъснал в предпазна мантинела и се е запалил. Движещите се след него три автомобила са се ударили последователно. 
По първоначална информация има един пострадал водач, добави Цветкова. Той е транспортиран е в спешното отделение за оказване на медицинска помощ. Екип на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Плевен е загасил огъня. Пътни полицаи регулират движението на моторните превозни средства в участъка.
БТА припомня, че вчера в района на село Българене също стана тежка катастрофа между лек автомобил и тир. При пътнотранспортното произшествие са пострадали двама мъже - пътници в лекия автомобил, на 53 и 24 години, съобщиха днес от полицията в Плевен. Те са настанени за лечение в плевенска болница, състоянието им се стабилизира.