От 11 до 13 август в Трявна се организира петото издание на фестивала в градска среда Fun навън. Това съобщи за БТА Марго Симеонова от Сдружение "Свят на бъдещето" и Фондация "Серендипия", организатор на събитието. 
„Fun Навън е семеен фестивал, чиято мисия е да изкара малки и големи и големи на открито. Същевременно с това желаем да популяризираме различни форми на изкуство, да стимулираме хората към природосъобразен и здравословен начин на живот. Програмата включва разнообразни дейности, които са едновременно развлекателни, но и образователни и информативни. Организираме и малък "Базар за ръчно творчество и чисто производство", защото вярваме, че в основата на устойчивото развитие е подкрепата към местното производство и занаяти“, посочи Симеонова. 
В програмата на първия ден на събитието са включени турнир по плуване, шахмат, различни работилници, създаване на капани за сънища, магично шоу, концерти. Във втория ден ще има йога практики, игри, базар и творчество, лекции по горска педагогика, дискусия за предизвикателствата на времето и изкуствения интелект, работилница за народни танци, демонстрация по аеробика, концерти.
Събитието ще се проведе за пета година, в организацията помагат от Община Трявна и будни граждани на Трявна, голяма част от организаторите се включват безвъзмездно в програмата, а в реализацията на събитието взимат участие 30 доброволци на възраст от 10 до 30 години, което според организаторите е най-ценното в тяхното събитие. Fun навън разчита и на международни доброволци по програма Европейски корпус за солидарност, като техни гости има от Хърватия, Украйна, Грузия, Египет, Италия и Турция.