Канабисова нива разкриха при спецоперация криминалисти от Областна дирекция (ОД) на МВР - София и Районно управление - Самоков в самоковското село Шипочане, се съобщава на официалната страница на ОД на МВР – София. 
Служителите са установили нива със засадени десетки растения от рода на марихуана. Откритите в папратовата растителност в непосредствена близост инструменти и препарати недвусмислено сочели, че за растенията се полагат системни грижи, посочват от ОД на МВР – София.
По време на спецакцията, непосредствено след поливане на част от насажденията, е задържан криминално проявен и осъждан самоковец. При огледа на място са установени 48 растения, реагиращи на марихуана, препарати за растителна защита, лопати, туби, кофи и спринцовка, а на около двадесет метра от нивата – полиетиленова система за събиране на дъждовна вода за поливане.
Преправен револвер, зареден с бойни патрони и хартиена сгъвка с десет топчета суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана, са иззели криминалистите при обиск на задържания. Последвалото претърсване на адреса му, където открили табакера с около един грам марихуана, семена от канабис, електронна везна и пластмасови кофички със засадени семена от канабис.
По случая е образувано досъдебно производство. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.
БТА припомня, че преди дни в луковитско село бе разкрита инсталация за отглеждане на канабис,  а в Нови пазар криминалисти разкриха наркооранжерия.