Пресконференция по актуални теми, залегнали в управленската програма на правителството, ще дадат премиерът акад. Николай Денков и петима министри от кабинета утре в Министерския съвет. Това съобщиха от пресслужбата на правителството. 
Участие ще вземат премиерът Николай Денков, министърът на финансите Асен Василев, министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов, министърът на енергетиката Румен Радев, министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков.
Пресконференцията е насрочена за 10:00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет. 
БТА припомня, че правителството анонсира пет основни приоритета, залегнали в изработената от управляващите Програмата за управление на България за периода от юни т.г. до декември 2024 г. и приета от кабинета на 26 юли. Първият приоритет е присъединяване на България към Шенгенското пространство до края на 2023 година. Вторият приоритет е присъединяване към еврозоната от 1 януари 2025 година. Третият приоритет на правителството е овладяване на инфлацията, а четвъртият и петият са реформите и проектите от Националния план за възстановяване и устойчивост, както и прозрачност при управлението на общинските проекти.