Областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев свиква на 4 август работна среща по проблемите на „Водоснабдяване и канализация“ (ВиК) в града, относно искането на „Кумер“ ООД за спиране на електрозахранването на обекти на водното дружество, поради неплатени задължения за електроенергия. Това съобщиха днес от пресцентъра на областната администрация.
Оттам отбелязват, че на срещата са поканени кметовете на общини в областта, управителят на ВиК – Шумен Иван Пушкаров и представители на „Български ВиК Холдинг“ ЕАД.
Както БТА съобщи вчера, „Кумер“ ООД поиска спиране на електрозахранването на обекти на ВиК-Шумен с мотив - неплатени задължения с изтекъл падеж. Отново има опасност електрозахранването на обекти на ВиК - Шумен да бъде преустановено, предупредиха от „Енерго-про“ и на 27 юли. 
Както БТА информира, още при встъпването в длъжност на новия областен управител на Шумен проф. Добромир Добрев на 31 юли, предшественикът му проф. Христо Христов съобщи пред журналисти, че за същия ден е имал „насрочена среща с кметовете на общини, членове на асоциацията по ВиК в областта, директора на ВиК – Шумен и представител на ВиК - холдинга“, тъй като по думите му „отново има предпоставки за преустановяване енергоснабдяването на ВиК-Шумен“. Проф. Добрев се ангажира да работи за разрешаването на проблема.