Поетесата Рада Цонева ще представи дебютната си стихосбирка в читалня „Д-р Петър Цончев“ на Регионална библиотека „Априлов-Палаузов“ н Габрово на 10 август от 17:15 ч. Това съобщи за БТА Савина Цонева, директор на културната институция. 
Авторката ще се срещне с четящите габровци, като ще представи своят първи издаден труд „Тя е всичко“, посочват от библиотеката в Габрово. 
„Онова, което заслужава определението „всичко” според Рада е любовта във всичките нейни измерения. Затова стиховете, включени в книгата, са посветени на любовта и нейната непреходна сила през целия живот на човека. Тя е интересен феномен – поетичната й дарба „се отприщва”  в периода на обществени ограничения в резултат на пандемията от коронавирус. През тези малко повече от две години Рада Цонева създава над 1200 стиха, част от които са намерили място в книгата й „Тя е всичко”. Вече е подготвена за издаване и втора стихосбирка на поетесата“, каза още Савина Цонева. 
Рада Цонева е родом от град Трявна. Средното си образование завършва в Техникум по обществено хранене (ТОХ) – Габрово, сега Професионална гимназия по туризъм „Пенчо Семов”, била е активен спортист, занимавала се е с частен бизнес, а от осем години живее и работи в Германия – в град Дрезден, допълват от РБ „Априлов-Палаузов“ в Габрово.