Разбити са сергии на пет от шестте търговски павилиона на паркинга в подножието на археологическия комплекс "Перперикон", видя репортер на БТА. 
Пострадалите наематели казват, че преди този случай е имало посегателства, изразяващи се в разбити врати на павилиони, но без съществени кражби. За първи път от повече от десетилетие има поражения в такъв размер, посочват търговци. 
Сигналът за изпочупените маси е подаден в 07:40 часа, коментираха за БТА от пресцентъра на полицията в Кърджали. Дежурна оперативна група извършва оглед на мястото, за да се изясни какво точно се е случило и какво е причинило изпочупването на дървените съоръжения. По случая работи разследващ полицай.
Според потърпевшите наематели, автомобил се е врязал в сергиите. Идвайки тази сутрин са видели части от автомобил сред изпочупените сергии. Според тях става въпрос за инцидент вследствие на гонка или т.нар. дрифтове, каквито и преди са се случвали на паркинга в подножието на археологическия комплекс. До сега обаче не е имало поражения, посочват още те. 
По думите на археолога проф. Николай Овчаров, който идвайки тази сутрин за разкопки на Перперикон, също е видял изпочупените сергии за сувенири, камери и охрана на археологическия комплекс към момента няма. По проект трябва да има, но инцидентът се случва точно преди тяхното поставяне и назначаването на охранители.  
„Случило се е, каквото се е случило. Лошото е, че в момента се излагаме пред света, дето се казва. В момента е най-наситеният период на Перперикон, като само вчера са минали над 1000 човека. Това, което днес ще видят посетителите, които вече идват са разрушени павилиони“, каза още проф. Николай Овчаров.
Освен поставянето на камери и охрана, наемателите на павилионите предлагат и поставянето на бариера преди паркинга в подножието на археологическия комплекс, за да се ограничи достъпът на автомобили в тъмните часове на денонощието, когато се случват гонки и дрифтове.