Заплатите на служителите в Изпълнителна агенция (ИА) „Автомобилна администрация“ са срамно ниски и сме предприели стъпки в три посоки, за да ги увеличим, като започваме от най-ниските нива, заяви министърът на транспорта Георги Гвоздейков на среща със Съюза на транспортните синдикати в България, съобщиха от пресцентъра на Министерството.
Министър Гвоздейков подчерта, че агенцията има отношение към един от най-важните въпроси за нашето общество – безопасността на пътя, която е и основен приоритет на това правителство.
Гвоздейков обясни, че години наред в „Автомобилна администрация“ е имало неглижиране на проблемите на работниците и това е довело до липса на кадрови ресурс и значително занижена контролна дейност
Министърът на транспорта обсъди проблемите в „Автомобилна администрация“ и на срещата си с КТ „Подкрепа“ и КНСБ. Служителите на агенцията се включиха в протестите за по-високи заплати на 15 юли, а на 21 юли работещите в различни градове в страната излязоха на едночасов протест с искане за 30 % увеличение на възнагражденията. 
Друга тема, която министър Гвоздейков обсъди със Съюза на транспортните синдикати, беше железопътният сектор. „От десетилетия чуваме за едни огромни инвестиции в този сектор, но хората не могат да усетят конкретни резултати. Затова искаме още през 2024 г. да има реална промяна в железопътната услуга, като осигурим няколко съвременни влака, които ще вземем под наем, докато получим подвижния състав по НПВУ“, обясни още той. Министърът коментира, че средствата от държавата за жп транспорт вече ще се отпускат само срещу конкретни проекти и реформи, които стоят зад тях, информираха от транспортното министерство.
По време на срещата бяха обсъдени и въпроси, свързани с развитието на водния и въздушния транспорт, както и управлението на дружествата в тези сектори. От страна на синдикалната организация изразиха увереност в доброто сътрудничество с Министерството и ефективен диалог по всички въпроси от взаимен интерес, се посочва още в съобщението.