И днес граждани на Добрич се събраха пред Съдебната палата в знак на подкрепа към пострадалото 18-годишно момиче от Стара Загора, което стана жертва на насилие. Организаторите казват, че исканията им не се променят. Те са да бъде определено ниво на телесно увреждане, отговарящо на нараняванията на жертвата, да се въведат адекватни мерки срещу извършителите на домашно насилие, да бъде въведена превантивна работа както с потенциални жертви, така и с потенциални извършители. 
"Тук сме, за да искаме справедливост. Да искаме превенция и промени. Аз също съм жертва на насилие и съм тук да изкажа подкрепа. Има възрастни хора, които също се страхуват, но няма на кого да се оплачат. Трябва да има промени и наказания", каза Мира Стефанова, която беше сред присъстващите днес пред Съдебната палата.
Вчера стотици добричлии се събраха пред Съдебната палата, за да изразят подкрепата си за момичето от Стара Загора. Със скандирания за справедливост и промяна започна мирното шествие, което премина през централната част на града и спря пред сградата на Областната администрация.  Такива протести имаше в много градове в цялата страна.
По-рано днес в парламента бяха внесени два проекта за законови промени за по-голяма защита от домашно насилие и по-строги наказания.