Малко над 830 хил. лв. допълнителни приходи за бюджета събраха публичните изпълнители от Националната агенция по приходите (НАП) в Хасково, след продажби на активи през първото полугодие на 2023 г., посочват от Агенцията.
Става дума основно за недвижими имоти, но също за превозни средства и няколко съоръжения, обявени на търг, заради данъчни и осигурителни задължения на досегашните им собственици. 
По информация на офиса на приходната администрация в южния град, с приходите от реализираните търгове изцяло или частично се погасяват неплатените в срок данъци и осигуровки. И допълват, че от началото на годината търговете с реализирани продажби са били 23, като през август НАП - Хасково отново ще предложи десетки превозни средства – леки и товарни, както и няколко интересни имота в областта.
БТА припомня, че само преди дни – на 25 юли, бе обявено, че публичните изпълнители от НАП - Хасково продават имот в маджаровското село Ефрем. Имотът представлява къща с площ 82 кв. м., изцяло реновирана, готова за нанасяне, а първоначално обявената ѝ цена е 11 250 лeва.