Служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" към Областната дирекция (ОД) на МВР са установили голямо количество насаждения от марихуана край радневското село Любеново. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в официалната си интернет страница. За срок до 24 часа е задържан мъж на 32 години. Той е бил арестуван в момент на полагане на грижи за 19 растения от рода на конопа в отдалечена и труднодостъпна гориста местност в землището на селото.
Извършена е проверка в ползвани от мъжа имоти, където са намерени и иззети суха зелена тревиста маса, оборудване за отглеждане на растения от рода на конопа, две електронни везни и други вещи. 
Изготвена е експертиза, която е установила, че сухата зелена тревиста маса представлява марихуана с общо тегло 158,8 грама. 
В ОД МВР-Стара Загора е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура- Стара Загора.
Преди по-малко от месец в землището на Казанлък бяха задържани двама мъже  за отглеждане на голямо количество марихуана.