Мирен протест в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, станало жертва на насилие, се организира днес и в Свищов. Демонстрацията се състоя пред сградата на Съдебната палата в крайдунавския град. 
Идеята на протеста е да покаже солидарност и подкрепа към пострадалото момиче и нейното семейство, както и искане за подобряване на работата на съдебната система. Инициатор на проявата е Емилия Цветанова.
Гражданите настояват да се въведат адекватни мерки срещу извършителя и да бъде преразгледано нивото на наложеното телесно увреждане. Не сме съгласни, че това се определя като лека телесна повреда по Наказателния кодекс, коментират свищовлии.
Дошлите поставиха плакати пред входа на Съдебната палата с надписи „Справедлива присъда за Георги Г.“, „Съдията и прокурорът - вън от съдебната система!“
Мирни протести в подкрепа на момичето се проведоха и в други градове в страната днес.
Момичето пострада на 26 юни, след като приятелят ѝ причини множеството наранявания по главата, крайниците и тялото. Случаят доби популярност, когато нейни близки съобщиха, че по тялото ѝ са нанесени множество порезни рани с макетен нож.