Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева посети днес Тракия икономическа зона (ТИЗ), като в рамките на визитата посети и завода на "Шнайдер Електрик" (Schneider Electric), където в нейно присъствие компанията подписа Харта за въглеродна неутралност и устойчиво развитие на ТИЗ.
Хартата вече е подписана от шест фирми, като се очаква още 20 да се включат в инициативата на Тракия икономическа зона, която е първото индустриално обединение на фирми в Европа с фокус върху намаляването на въглеродните емисии. 
Министър Стойчева посочи, че подобни инициативи са част от стратегията ѝ да се насърчават инвестициите и да се подкрепят малките и средните предприятия за по-ясно изявен дигитален, зелен и устойчив напредък.
Министърът на иновациите и растежа се запозна и с проекта на компанията за изграждането на първата в България иновативна система за геотермална енергия в индустриално предприятие, което ще направи фабриката изцяло независима от природния газ. 
Министър Стойчева също така подписа договор с кмета на Община Марица Димитър Иванов за предоставяне от страна на държавата на 482 466 лева с ДДС за изграждане на елементи от общинската пътна инфраструктура Южен околовръстен път на с. Радиново. 
Министър Стойчева подписа и договор за инвестиции клас "А" със Стефан Башев, управител на фирмата "Бултекс 99".
На събитието присъстваха още областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев, изпълнителен директор на Тракия икономическа зона инж. Пламен Панчев и представители на ТИЗ.
В рамките на визитата си министър Стойчева се запозна с развитието на ТИЗ и Въглеродно-неутрален индустриален парк (ВНИП) – Марица, както и добрите практики по прилагане на Закона за насърчаване на инвестициите. По време на срещата с министъра беше представено и сътрудничеството между Центъра за технологии на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" и Тракия икономическа зона.