Новият областен управител на Шумен проф. Добромир Добрев се ангажира с разрешаването на проблем, свързан с недопускане на деца до спортни площадки на училища от охранителите им, при официалното си встъпване в длъжност днес, след като прие поста от предшественика си проф. Христо Христов, който му връчи печата на областната администрация.  Новият областен управител обяви, че образованието ще бъде основният приоритет в работата му.
Репортер на БТА сигнализира проф. Добрев, че деца са гонени от игрища на шуменски училища от охранителите на учебните заведения. Децата са искали да спортуват. "Ето един повод за едно кратко съвещание с директорите на училища. Може да обсъдим този въпрос, мога да ги попитам за техни предложения. Знам какво притеснява директорите, че те имат база, за която се грижат, което обаче също може да бъде решено по един за мен лесен начин, който бих им предложил на тях и на общините в областта. Повечето училища са общинска собственост и спокойно могат тези летни занимания да бъдат подпомагани и финансирани от съответната община, поне що се отнася до оправяне на щетите, които евентуално биха се получили“, отбеляза Добрев и увери, че „това е решен проблем“. 
Проф. Добрев бе началник на Регионалния инспекторат по образование в Шумен в периода 2002-2013 година, а преди това - директор на Средно училище „Йоан Екзарх Български“ в града. Той е преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по политология, философия, етика и други дисциплини. Завършил е Държавният университет в Санкт Петербург със специалност преподавател по философия и социално-политически дисциплини. 
Припомняме, че на 28 юли, на неприсъствено заседание, кабинетът назначи осем нови областни управители - на Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен. За БТА новият областен управител на Шумен проф. Добромир Добрев съобщи, че ще представи приоритетите в работата си на пресконференция днес.