Жители на Самоков алармират до различни институции в града, че след дъжд мазетата и подземните етажи на къщите им се наводняват с отходни води. „Винаги след дъжд мазето, подземният етаж и дворът ми се наводняват. Това е проблем от доста време. Надявам се институциите да се погрижат, защото не съм само аз засегната, а и останалите къщи в района“, разказа за БТА Латинка Петрова. 
По думите й отходните води идват след запушване на мръсния канал на улица „Отец Паисий“ в града и се стичат в къщите на хората. „Молбата, не само моята, но и на другите жители в района, е да се вземат нужните мерки. Искаме да се разкопае уличната настилка, защото и от представител на ВиК Самоков, който посети днес мястото, разбрахме, че има проблем, но се надяваме той да бъде решен по-скоро, защото за пореден път всичко е под вода“, каза още Петрова. 
„След първото наводнение, всичко изчистих и оправих. Бяха ми нанесени много имуществени вреди“, посочи Петрова, като изрази разочарованието си, че след множество сигнали в различни институции няма още решение на проблема. 
Пред БТА управителят на ВиК София област Иван Иванов каза, че ще се заеме със случая и че на официалната страница на дружеството има банер за оплаквания, аварии и сигнали.