Мирно шествие в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора ще има и в Сливен. Хората се организират през социалната мрежа Фейсбук, като събитието е насрочено днес (понеделник) от 18:00ч. пред Съдебната палата.
В официалния си профил в социалната мрежа кметът на Сливен Стефан Радев заяви, че осъжда агресията и насилието във всичките им форми. "Като човек и като баща няма как да не бъда потресен от случилото се с младото момиче от Стара Загора. Изразявам пълната си подкрепа към момичето, нейното семейство, близки и заставам зад провеждането на мирното шествие в цялата страна днес. Като граждани и като хора не бива да допускаме да се случва нещо подобно на когото и да било и не бива да спираме да изискваме справедливо наказание за насилниците", пише той. 
Както БТА съобщи, в Стара Загора протест ще има в същия час пред сградата на Съдебната палата. Протести ще има и в други градове в страната. 
Две обвинения са повдигнати на 26-годишния мъж, нанесъл телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора. Случаят предизвика широк обществен отзвук, а държавното обвинение обяви нулева толерантност към насилието. Едното обвинение към задържания е за нанасяне на „средна телесна повреда“, а другото – за закана за убийство. Вчера мъжът беше задържан за срок до 72 часа. По делото се събират още доказателства, предстоят и още медицински експертизи. Това е третото провинение на Г.Г. от подобен характер, посочиха още от обвинението.