Граждани от Петрич и Сандански ще излязат днес на мирно шествие в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора. И в двата града шествието ще започне в 18:00 часа, ще тръгне от сградата на съда и ще продължи в посока сградата на общината. Демонстрации ще има и в други градове на страната.
„Ще излезем на това шествие, заради бездействието на институциите, защото, ако имахме съд и закони, насилниците нямаше да си позволяват подобни прояви и няма да имат чувството за величие и недосегаемост“, каза за БТА Марина Харизанова, която е в организацията на шествието в Сандански. Тя коментира още, че зверството, което е извършено над 18-годишното момиче според нея е следствие на дълги години бездействие от страна на институциите по отношение на насилието, което по думите ѝ става все повече и повече. 
От община Сандански написаха в официалната си фейсбук страница, че също се обявяват в подкрепа на днешното шествие срещу насилието. 
„Радвам се, че по-голямата част от обществото реагира на този казус, който реално е обществен, защото утре или вдругиден може да е всеки един от нас“, каза за БТА Свобода Шуркова от организаторите на протестните демонстрации в Петрич. Според нея е време съдебната система да носи отговорност и хората, които са оценили деянието като незначително, да си понесат заслужените последствия. Тя каза още, че отговорността не е само на насилника, а всички, които са го прикрили, автоматично стават съучастници.
Припомняме, че 18-годишното момиче пострада на 26 юни, след като приятелят ѝ причини множество наранявания по главата, крайниците и тялото. Случаят доби популярност, когато нейни близки съобщиха, че по тялото ѝ са нанесени множество порезни рани с макетен нож. 
Както БТА писа, министърът на правосъдието Атанас Славов призова за пълно и обективно разследване на случая, а по разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на пострадалата.