Община Габрово обявява нови награди за събиране на точки от вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета. Предстоящото награждаване ще бъде на 1 август от 9:30 до 17:30 ч. на пл. „Възраждане“, а при лошо време - във фоайето на служебния вход в сградата на община Габрово. От началото на инициативата до момента са предадени над 300 хил. броя опаковки, информират от община Габрово. 
„С изключителен ентусиазъм и отговорно отношение към природата габровци продължават каузата да разделят отпадъците си и да ги предават чрез вендинг системата за обратно приемане на пластмасови бутилки и алуминиеви кенчета“, заяви Мария Радойчева от община Габрово. 
Сред наградите са ваучер за 10% отстъпка в магазин за осветителни тела „Inter Power Габрово“, 20% отстъпка за изработка на интернет страница от „Дизайнер България“, три жетона за измиване на автомобил в Hemus Wash Car, ваучер за един час тенис на корт от Тенис клуб „Габрово“, 8% отстъпка при покупка от аптека „Дунав“, 20% отстъпка от годишен технически преглед в Общинския пътнически транспорт в Габрово, карти за градски транспорт, отстъпки за закупуване на билет за театър и различни еко предмети.
Депозитната вендинг система е реализирана и се организира от община Габрово. Системата включва два вендинг автомата, намиращи се в спортна зала „Орловец“ и спортен комплекс „Христо Ботев“. След всяко предаване на опаковки, устройствата издават талон, с който потребителите събират точки за награди.