Община Мизия се подготвя за традиционните си панаирни дни, чието начало ще бъде поставено на 2 август с молебен за здраве и благоденствие по повод годишнина от голямото наводнение, станало през 2014 година. Молебенът ще е пред храм „Св. св. ап. Петър и Павел” и ще продължи с курбан за всички присъстващи, съобщиха от общинска администрация на официалната си фейсбук страница. 
Следващите три дни ще са панаирни, като подготвената музикална програма ще обхване различни вкусове. Музикалният спектакъл "На Нея с обич! Емил Димитров" ще бъде представен в четвъртък . Според организаторите той ще завладее емоциите и ще изправи на крака всички зрители. Музиката ще е в изпълнение на Симфониета- Враца и бенд формация, с диригент Христо Павлов, а представлението ще е на открито, в парковата зона на града.
В петък, на площад „Свобода“, вечерта ще бъде посветена на талантите под надслов "Ако имаш талант и сърцето ти е в Мизия". Организаторите са определили продължителността на програмата да е един час и записалите се да участват да имат право на едно изпълнение, казаха за БТА от общинска администрация. Гвоздеят на вечерта ще са любимците на по-младата публика Torino & Pashata. Последната панаирна вечер е отредена за фолклора като концерт на площада ще изнесат Николина и Мария Чакърдъкови заедно с Неврокопски танцов ансамбъл.
Забавленията за децата ще са на 3 август. В парковата зона ще има специални работилници, в които ще се използват глина и други природни материали, малчуганите ще се запознаят с грънчарското колело, ще могат да си изработят и бижута по свой модел. В късния следобед ще започне и детското шоу с участие на професионални артисти и аниматори, певци и танцьори. За трета година ще се проведат и любимите на всички пяна-парти и игра със сапунени балони, съобщават още организаторите.
Междувременно Община Мизия покани жителите в дните преди панаира да се погрижат за чистота на прилежащите им площи, за да посрещне градът панаирните дни в приветлив вид. Служителите в администрацията вече се включиха в дейности по почистване и кастрене на дървета и храсти в централната градска част. На този етап единици са тези, които са подкрепили инициативата, казаха още от общинска администрация.