С дискусия и консултации в Сливен ще бъде отбелязана Седмицата на кърменето, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в града, организатори на инициативата съвместно с Центъра за майчино и детско здраве в Сливен и Ла Лече Лига - Сливен и със съдействието на здравно-консултативния център към Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) „Д-р Иван Селимински“.
Мотото на Седмицата на кърменето през 2023 година е „Да направим кърменето възможно – подкрепа на работещите родители“ и акцентира върху възможността да се комбинира работа и кърмене. 
Среща-разговор с настоящи и бъдещи майки на тема „Често задавани въпроси за кърменето“ ще се състои на 1 август от 10:30 часа в Градската градина в Сливен. На 2 август от 10:00 часа в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ Елена Гвоздейкова, консултант по кърмене към Ла Лече Лига и медицински специалисти от Центъра за майчино и детско здраве в Сливен ще направят консултации, а на 3-ти и 4 август от 10:00 до 16:00 часа центърът ще работи с отворени врати.
Здравните институции и неправителствени организаци в града участват активно в Световната седмица на кърменето всяка година. Според Гвоздейкова основните проблеми, които поставят кърмещите жени, са свързани с това дали бебетата сучат достатъчно, трябва ли майката да спазва диета, може ли бебето да развие алергия от определени храни.