Много доброволци участваха и през почивните дни в дейностите по почистването на Търговище след опустошителната буря през миналата седмица, съобщиха от общинската администрация. Както БТА съобщи, ураганният вятър се разрази около 19:30 часа на 26 юли, придружен с дъжд и на места с градушка с размери на грахово зърно.
Екипите на общинските предприятия продължиха работата по разчистването на пораженията от природната стихия, особено в парковите пространства, където имаше изкоренени дървета и изпочупени клони. Към тях след призиви в социалната мрежа се присъединиха и граждани, които участваха в почистването на централната градска градина и парк „Борово око“. Много хора почистваха и площите пред домовете си, посочват от общината.
От общинската администрация напомнят, че зелените отпадъци трябва да се поставят до контейнерите за битови отпадъци. Изхвърлянето на клони, пръчки и други растителни отпадъци носи голям риск от увреждане на сметосъбиращите машини.
Кметът на Търговище благодари на всички институции и граждани, които се включват и помагат в разчистването. За БТА ръководителят на Метеорологичната обсерватория в града Красимира Стойчева заяви, че разразилата се над Търговище буря не е характерно за региона явление.