Служебното правителство е нещо, което би трябвало да го има само в супер екстремен случай в една парламентарна република, каза в отговор на журналистически въпрос в Каспичан лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, където присъства на освещаването на новопостроена църква. 
Според Борисов парламентът е мястото, където трябва да се решават всички въпроси. „Служебното правителство в нашата конституция е заложено в някаква случайна неразбираемост между партиите“, посочи Борисов. 
„Много му хареса две години и половина еднолично да управлява всичко в държавата и накрая да каже, че са били добри служебните министри и правителство. Две години и половина ми кажете едно нещо направено в държавата, освен повтарянето от всички – хаос, мизерия, чудовищна инфлация, обраха ви с по един лев от нафтата и бензина, стопиха ви приходите и спестяванията, е това са успешните му правителства“, каза още Борисов, визирайки президента Румен Радев.
Борисов отбеляза, че за да стигне до Каспичан е минал с автомобила си по автомагистрала „Хемус“, „по-точно по нямащата я магистрала. Сега щеше да е готова до Велико Търново и да е подминала Търговище“, посочи лидерът на ГЕРБ. Е това ви донесе това служебно правителство, стотици знайни и незнайни премиери, министри от никого неизбрани, посочени еднолично от един човек“, заяви Борисов. 
В отговор на друг въпрос тай каза, че според него „в този механизъм на некоалиция всички проявиха разум“ и парламентаризмът в България работи най-добре от когато и да е. 
„За кметски избори ГЕРБ ще говори след 15 септември. До тогава текат събранията, номинациите, хората в градовете и структурите ни предлагат по няколко кандидата и тогава вече Изпълнителната комисия на партията, където има спор, ще го реши“, каза още Борисов. 
В началото на изказването си той поздрави хората от Каспичан с новата църква. "Увеличихме в бюджета парите за вероизповеданията, заплатите за всички основни вероизповедания в България“, припомни Бойко Борисов. 
"Беше важно да се приеме законът за домашното насилие, промените в Наказателния кодекс", каза още той коментирайки случая с нанесената телесна повреда на 18-годишно момиче в Стара Загора, за която днес полицията задържа повторно обвиняемия 26-годишен Г. Г.  Той е осъждан два пъти за подобни престъпления. Случая в Стара Загора Бойко Борисов определи като „чудовищен акт“ и допълни, че реакцията на обществото само може да го радва. „Бих се радвал повече, ако, когато има такива случаи и още не са станали зверствата, обществото може да се намеси със своите институции, с общественото мнение“, допълни Борисов.