Мирно шествиe в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора организират в Добрич на 31 юли. Шествието се организира от Камелия Тодорова и Преслав Нейчев. В същия ден демонстрации ще има и в други градове на страната. Сборният пункт в Добрич ще бъде пред сградата на Съдебната палата от 18:00 часа. Шествието ще премине през булевард "25-и септември" покрай клуб "Ейнджъл" и хотел "Добруджа" и ще спре пред сградата на Областната администрация. 
"Исканията ни са за справедлив процес за 18-годишната Д. М. от Стара Загора. Да бъде преразгледано нивото на телесно увреждане и налагането на такова, отговарящо на нараняванията на жертвата. Да се въведат адекватни мерки срещу извършителите на домашно насилие. Да бъде въведена превантивна работа както с потенциални жертви, така и с потенциални извършители, както и повече образование и култура, вместо деградация", казват организаторите. 
Те посочват още, че гражданското общество не трябва да премълчава този огромен проблем. "Ние заставаме в подкрепа на жертвите на домашно насилие и ще излезем по улиците на Добрич, за да покажем нашата солидарност и да призовем за справедлив процес", посочват още Преслав Нейчев и Камелия Тодорова.
БТА припомня, че министърът на правосъдието Атанас Славов призова разследващите за пълно и обективно разследване на случая с малтретираното момиче от Стара Загора, а по-рано днес, по искане на районната прокуратура в Стара Загора, полицията в града задържа повторно обвинения Г. Г. за 72 часа. Това съобщиха от държавното обвинение.
В началото на юли в резултат от среща с представители на местната власт в Добрич и региона, провела се през май по инициатива на Окръжната и Районната прокуратура в Дорбич, бяха осигурени жилища за настаняване на жертви на домашно насилие. Общо шест са определените места, където при нужда, те незабавно могат да бъдат настанени с цел отдалечаването им от насилника и гарантирането на тяхната сигурност и спокойствие.