Мирно шествиe в подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора се очаква в Бургас на 31 юли. Шествието е организирано от "Зонта клуб" - Бургас, "Тийн Буум Фест" и местната Организация за закрила на българските граждани. В същия ден демонстрации ще има и в други градове на страната. Сборният пункт в Бургас ще бъде пред сградата на Съдебната палата от 18:00 часа. Шествието ще премине през главната улица "Александровска" и ще стигне до пл. "Атанас Сиреков". 
"В подкрепа на пострадалото момиче от Стара Загора се събираме на мирно шествие, за да покажем нашата обществена реакция и несъгласието с това, което се случва в една „правова държава“, пишат организаторите във фейсбук. Те посочват, че е необходима реформа в законите, за да се гарантира, че жертвите ще бъдат по-малко и закриляни, а насилниците ще бъдат наказвани.
"Зонта клуб - Бургас" се противопоставя на това мълчание и се присъединява към Националното шествие, което ще се проведе в повечето областни градове в България, като апелира за повече подкрепа и гражданска позиция от гражданите на град Бургас. "Нека всеки да се присъедини към мирното шествие, за да покажем повече единство срещу насилието и безхаберието на институциите", написаха от организацията в съобщение до медиите.
Кметът на Бургас Димитър Николов също заяви във фейсбук, че и той ще се включи в шествието.
"Няма нормален човек, който да не е съпричастен с болката на момичето, малтретирано по брутален начин от един мускулест садист. Няма родител, чието сърце да не се е свило от болка и гняв! Насилието над жени продължава да бъде ежедневие в България. Издевателствата над по-слабите добива ужасяващи размери. Ненавиждам бруталната агресия във всичките ѝ измерения - на улицата, в училищата, в семействата, във взаимоотношенията.Като човек и баща ще се присъединя към шествието, защото никой не заслужава да бъде смазван нито физически, нито психически, нито заради усещането за липса на справедливост. Ще бъда там", написа кметът на община Бургас Димитър Николов. 
Припомняме, че по-рано министърът на правосъдието Атанас Славов призова разследващите за пълно и обективно разследване на случая с малтретираното момиче от Стара Загора, а по разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на пострадалата.
Както БТА писа, с постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа, след предявяване на обвинение. Припомняме, че 18-годишното момиче пострада на 26 юни, след като приятелят ѝ причини множество наранявания по главата, крайниците и тялото. Случаят доби популярност, когато нейни близки съобщиха, че по тялото ѝ са нанесени множество порезни рани с макетен нож.