Интензивен е трафикът на някои гранични контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) към 6:00 часа днес, посочват МВР на сайта си.
На границата с Република Сърбия трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили на ГКПП "Калотина". Проверките се извършват на седем работни места за влизащи леки коли, което е пълният капацитет на пункта. На "Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация на пункта. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. МВР съветва, за да избегнат интензивния трафик, пътуващите да използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: ГКПП "Брегово", ГКПП "Връшка чука", ГКПП "Стрезимировци", ГКПП "Олтоманци".
При границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП "Кардам" на изход за товарни автомобили. До 18 август Националната компания „Пътна инфраструктура“ на Румъния ще извършва дейности по поддръжка на пътните платна на трасетата за товарни автомобили на ГКПП „Гюргево“, влизащи в Румъния. Движението на товарни автомобили на ГКПП „Русе“ при излизане от България ще се осъществява на старите трасета. Тази временна организация, предвид по-малкия брой трасета за преминаване, ще доведе до известно увеличение на времето за изчакване за излизане от България и влизане в Румъния, посочват от МВР.
Със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на Румъния до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 6:00 часа до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 часа до 22:00 часа.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 8:00 до 20:00 часа.
На границата с Гърция трафикът е интензивен на ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа" на вход и изход за леки и товарни автомобили. МВР препоръчва на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП "Кулата" и ГКПП "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - ГКПП "Илинден", ГКПП "Златоград", ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Капитан Петко войвода". През граничните пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
На границата с Република Северна Македония трафикът е нормален на всички ГКПП. 
При границата с Република Турция трафикът е интензивен на вход и на изход за леки автомобили на ГКПП "Капитан Андреево".