Движението по отсечките Велинград - Кръстава и Кръстава – Горна Дъбева ще бъде ограничено днес между 7:30 и 15:00 часа. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 
В двете отсечки ще бъде колоездачната обиколка на етап България от Tour de France. Трафикът ще бъде пренасочван от екипи на „Пътна полиция" по обходен маршрут от Велинград по пътя II-84 до разклона за Ракитово – Ракитово – Цигов Чарк и от кръстовището с път II-37 Батак – Доспат до кръстовището за Сърница и обратно.       
АПИ призовава шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи.
Повече 800 участници от 22 различни държави ще бъдат на старта на първото издание на „L'Etape България от Тур дьо Франс“ във Велинград, съобщи на пресконференция на 28 юли организаторът от Спортен клуб „Спорт за всички – София в Европа" Даниел Дуков. Средната възраст на участниците е 40,4 години, а 85 от тях са жени. Най-възрастният участник е на 79 години от Русе.