С фолклорен празник завърши дванадесетото издание на фестивала на изкуствата „Дунавски вълни“ във Видин. На откритата сцена пред Художествената галерия в крайдунавския парк самодейни състави от региона показаха богатството на българския фолклор. За дванадесет години „Дунавски вълни“ се превърна в традиция и очаквано събитие от видинчани през летните дни, каза за БТА Силвана Сюлейман, главен експерт „Култура и изкуство“ в община Видин.
Духовата музика е безспорната емблема на Северозападна България. В края на вечерта под звуците на духовия оркестър Бонония малки и големи, начинаещи и напреднали, професионалисти и любители, и всички, които обичат народните танци, се хванаха на голямо българско хоро. Туристите от круизните кораби по Дунав наблюдаваха с интерес майсторските изпълнения и фолклорното веселие.
През целия ден, в алеята на парка до откритата сцена, от сергиите на местни занаятчии видинчани и гостите на града можеха да си закупят сувенири, подаръци, бижута, аксесоари, играчки и др.
В продължение на шест дни Видин беше сцена на открито. В рамките на фестивала „Дунавски вълни“ бяха представени разнообразни събития и активности: концерт „Покана за валс“ на Видинската симфониета, приказно градче за малки и големи „ВидаЛенд“, работилница за рисуване на тениски, спектакъл на театър „Трио“ и техните театромати, шоуто „Ники говори за музика с приятели“ на актьора Ники Станоев, „Субкултурен меланж“ на платформата за събития и креативни решения Sтетика и др.