Няма място за толерантност към насилието и цялата сила на закона и правовата система е длъжна не просто да е справедлива, а и да изпраща ясно послание към обществото с всяко свое действие, се казва в позиция, разпространена до медиите, от пресцентъра на коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Настояваме компетентните институции да предприемат бързи действия за справедливо разследване и присъда, казват от коалицията.
Момиче на 18 години пострада на 26 юни след множество наранявания по главата, крайниците и тялото. По разпореждане на административния ръководител на Районната прокуратура в Стара Загора днес бе създаден екип от наблюдаващи прокурори, които да работят по досъдебното производство, водено спрямо Г. Г., на 26 г., обвиняем за средна телесна повреда на 18-годишно момиче от Стара Загора.
Първоначално районният съд постановява задържане под стража на обвиняемия, но горната инстанция изменя мярката за неотклонение и той е пуснат на свобода. 
Думите не стигат, за да се опише смесицата от чувства от случая с поредното малтретирано по безчовечен начин младо момиче. Стига вече гняв и жестокост, призовават от ПП-ДБ.
Като политици дължим на хората в България законодателство, което да осигурява справедливост, като хора дължим на хората в България подкрепа, се казва в позицията. 
От коалицията добавят: Затова се борихме три Народни събрания за приемането на Закона за защита от домашно насилие. Затова тази седмица заседавахме до късно, за да променим Наказателния кодекс, така че да има повече ефективни присъди. Затова внесохме проект за изменение на Конституцията в глава Съдебна власт, който предвижда структурни промени за повече справедливост и ефективност на прокуратурата.Не е достатъчно, казват от ПП-ДБ. Необходими са още промени, уточняват те.
По-рано днес министърът на правосъдието Атанас Славов призова прокуратурата да проведе пълно, обективно и задълбочено разследване на обстоятелствата, като се използва целият инструментариум на закона, за да защитят невинната жертва и обществения интерес. Във връзка със случая, в Стара Загора организират шествие в понеделник, а кметът на града Живко Тодоров обяви пълна подкрепа за пострадалото момиче.