Новият областен управител на Шумен проф. Добромир Добрев съобщи пред БТА, че ще представи приоритетите си на пресконференция на 31 юли, в залата на областната администрация. 
На 28 юли на неприсъствено заседание кабинетът назначи осем нови областни управители - на Бургас, Велико Търново, Габрово, Пазарджик, Разград, Русе, Смолян и Шумен, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет. 
Проф. Добрев заменя на поста проф. Христо Христов. При встъпването си в длъжност през август миналата година Христов каза, че основна и приоритетна задача, която му е поставена, е организирането на честни и демократични избори на територията на област Шумен. 
Проф. Добрев е началник на Регионалния инспекторат по образование в Шумен в периода 2002-2013 година, а преди това - директор на Средно училище „Йоан Екзарх Български“ в града. Той е преподавател в Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“ по политология, философия, етика и други дисциплини. Завършил е Държавният университет в Санкт Петербург със специалност преподавател по философия и социално-политически дисциплини. 
Проф. Добрев бе сред участниците в конференциите „Български гласове за Европа: „Гражданското общество и институциите“, които БТА организира в пресклубовете си в страната. Европа има нужда от повече федерализъм, каза той на конференцията в Шумен на 10 май 2022 г. Добре е да се помисли за общ учебник по история с Турция, а и с нашите съседи от балканските държави, добави проф. Добрев на конференцията "Български гласове за Европа", посветена на образованието, която БТА проведе в пресклуба си в Стара Загора, в която се включи онлайн.