Три дни Разград бе фестивал на красотата, младостта, таланта, любовта, толерантността, обичта към хората. С тези думи заместник-кметът на община Разград Добрин Добрев закри 21-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. 
По думите му през тези три дни Разград е станал и арена на дипломацията. „Насладихме се на срещи с побратимените градове, обменихме информация, впечатления и опит за развитието на градовете и международните отношения”, каза Добрев. Той добави, че три дни Разград е бил сцена и на прекрасни вечерни концерти, и въпреки капризите на времето, публиката е издържала на предизвикателствата, за да се наслади на изпълненията на състави от три континента. Заместник-кметът не пропусна да благодари и на хората, ангажирани с организирането на културния форум – служители в звената и структурите на Община Разград и на културните институции. „Панаирът е магия, виждам я в очите ви, за мен беше чест да я съпреживея с вас и с нетърпение очаквам 22-рото издание“, допълни заместник-кметът.
В третата фестивална нощ стотици жители и гости на града се докоснаха до фолклора и културата на Турция, Мароко и Грузия. Многообразието и красотата на родния фолклор представиха Капанският ансамбъл и Детският танцов ансамбъл „Лудогорче“. Ръководителите на всички участници във фестивалната вечер получиха благодарствени грамоти. 
В последната фестивална нощ пожеланията на всички танцьори и гости бяха "До нови срещи, Разград!". Огнен завършек имаше вечерта с изпълнението с огън и светещи пойове на момичетата от Градския мажоретен състав в Разград. Едновременно с техните танци празнична заря озари небето над града, а на сцената и пред нея се изви кръшно българско хоро, на което се хванаха участници и публика.
Български хора и народни песни звучаха и по-рано през деня на площад „Независимост” пред Общинския културен център. В откритата сцена „Танцувай с нас” участваха танцови групи и състави от Разград и населени места от областта. Панаирните и фестивални дни в Разград бяха изпъстрени с палитра от прояви - забавни състезания, конкурси, ретро изложение, детски пленер, дефилета и концерти. 
По време на празника Разград беше домакин и на различни срещи. Събитието събра много официални гости, сред които министрите на икономиката и индустрията Богдан Богданов и на земеделието и храните Кирил Вътев. В Деня на началото на 21-то издание на един от емблематичните празници в града беше открит и Националният пресклуб на БТА в Разград.