Депутатите избират управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Станимир Михайлов е единственият кандидат за поста. Той е предложен от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“.
Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отбеляза, че докладът на комисията за резултатите от изслушването на кандидатите за заемане на длъжността управител на НЗОК се представя на народните представители не по-късно от 72 часа преди началото на заседанието, на което ще бъдат гласувани кандидатурите. Той обясни, че докладът е внесен в деловодството на Народното събрание в сряда в 8:58 ч. и 72 часа изтичат в събота сутринта. Ако този срок не е спазен, изборът на управител може да бъде атакуван пред Конституционния съд и да бъде обявен за нелегитимен поради неспазена процедура, добави Йорданов. Депутатът се обърна към председателя на парламента Росен Желязков, че има избор - "или правите избора и ние го атакуваме в КС, или чакате да минат 72 часа и спазвате правилника".
Ако бъда избран за управител на НЗОК, ще положа максимални усилия, за да допринеса във възможно най-голяма степен за по-справедливото разпределени на средствата от бюджета на Касата за медицинска помощ, изделия, лекарствени продукти, помощни средства за хората с увреждания, трансфери за лечение в чужбина чрез прилагането на регулации и контрол. Това заяви преди няколко дни Станимир Михайлов по време на изслушване на извънредно заседание на Комисията по здравеопазването в парламента.