Към момента пожарът в землището между пазарджишките села Бошуля, Величково, Памидово и Карабунар е овладян, съобщи Мирослав Стоянов, говорител на Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Не се е налагало да се евакуират жители на нито едно от четирите села.  Днес на място са гасили огнеборци от Пазарджик, Белово, Септември и Велинград. Кметовете на населените места са организирали  доброволци. На място има и тежка техника, с помощта на която са прокарани просеки.
Вечерта с гасенето на труднодостъпните за техника и хора места се включи и хеликоптер от авиобаза "Крумово". На място са областният управител Трендафил Величков, директорът на Районната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик комисар Ангел Ангелов и кметът на Септември Васка Рачева. Областният управител и комисар Ангелов изказват сърдечна благодарност към многобройните доброволци участвали в гасителните дейности.
През ноща в периметъра на пожара остават дежурни три противопожарни екипа, посочи Мирослав Стоянов.
Както БТА съобщи, пожарът избухна около 22:00 часа на 26 юли, след което беше локализиран, но вчера се разгоря отново и се наложи в гасенето да се включат десет противопожарни екипа. Действията бяха затруднени от поривистия вятър. Няма пострадали хора или имущество.