Състезание по каране на тротинетки беше последната част от програмата на инициативата "Субкултурен меланж", която се състоя в рамките на фестивала на изкуствата "Дунавски вълни" във Видин. Десетки младежи показаха триковете, които успяха да научат по време на работилниците с техните преподаватели.
В състезанието участваха четири групи, съставени от петима участници. Всеки от тях имаше на разположение 45 секунди в три различни рунда, в които да покаже уменията си.
Повечето от тях имат основни умения и се опитахме да им покажем как да ги усъвършенстват и как да изпълнят дадени трикове по-лесно, каза за БТА Христо Илиев, преподавател по първи стъпки в BMX и собственик на единствения BMX магазин в България. 
Младежите Борис Стоилов, Кристиан Димитров и Иво Иванов, членове на журито, изразиха радостта си от запознанството си с много деца, които са се вдъхновили да карат тротинетки. Имат енергия, която сме сигурни, че ще е техният стремеж да не спират да карат, каза те пред БТА. 
Първо място в състезанието по каране на тротинетки спечели Мартин Лазаров, на второ се класира Даниел Радулов, а на трето Йоан Магеров.