Политическите формации в парламента осъдиха вчерашното нападение срещу български футболен фен на ПФК „Левски“ в Скопие, Република Северна Македония. Софийска градска прокуратура се самосезира за опит за убийство на български гражданин в чужбина. Министерствата на външните работи (МВнР) на България и Северна Македония осъдиха вчерашните инциденти. 
Български футболни фенове бяха нападнати минути преди началото на футболния мач от Лигата на конференциите между ФК "Шкупи" и "Левски" София на стадион "Тодор Проески", а един от тях беше приет в болница с прободна рана в корема. Вътрешният министър на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи по-рано днес, че самоличността на нападателите е изяснена и те се издирват. Общо 21 са арестуваните за агресивно поведение и нарушаване на мира и спокойствието снощи футболни фенове, като 19 от тях са българи. Предстои на някои от тях да бъдат повдигнати обвинения.
Агресията е напълно неприемлива, заяви премиерът Николай Денков. Софийската градска прокуратура се самосезира, така че ще направи съответните действия, за да разкрие цялата истина за това какво точно се е случило и този, или тези, които са виновни, да си понесат наказанието, посочи министър-председателят. 
Министерството на външните работи (МВнР) може да извика посланика на РСМ и да бъде изпратена протестна нота във връзка с вчерашното, смята депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. Според него нападението най-вероятно е било преднамерено. Много голяма тревога буди реакцията на властите в РСМ, които, вместо да помогнат на сънародниците ни, по-скоро са вложили усилия в това да арестуват българските фенове, отколкото да разберат от какво е провокирано и как се е стигнало до престъплението, каза Георгиев. 
Абсолютно недопустимо е български граждани да бъдат нападани, където и да било, а насилието над тях е абсолютно неприемливо, заяви депутатът Даниел Лорер от „Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП - ДБ). Спортът е един от начините да се градят мостове с нашите най-близки съседи, така че не трябва да злоупотребяваме с него и да го превръщаме на арена на политически сблъсък, смята Лорер.
Според Цончо Ганев от „Възраждане“ в случая не става въпрос за футболно хулиганство, а за това, че българите в Северна Македония са преследвани и бити. Според Ганев външното министерство трябва да реагира по най-бързия начин. Ние сме членове на Европейския съюз (ЕС), ние сме тези, които могат да въздействат на членството и кандидатстването на РСМ в ЕС, каза още Ганев.
ДПС не коментираха нападението срещу българина вчера.
Северна Македония трябва сериозно да преосмисли поведението си, смята Кристиан Вигенин от "БСП за България". Депутатът очаква страната ни да направи необходимото пострадалият да бъде транспортиран до България и за неговото лечение. Според него най-силният политически сигнал, че подобни инциденти ще спрат, е максимално бързо да бъде променена Конституцията на РСМ и българите да бъдат вписани в нея.
Като поредната провокация на територията на държава, която няма място в Европейския съюз в момента определи депутатът от „Има такъв народ“ (ИТН) Станислав Балабанов вчерашното нападение. Докато РСМ не спази абсолютно всички изисквания по отношение на българската национална позиция, те нямат място в ЕС, заяви Балабанов.
Премиерът на Северна Македония Димитър Ковачевски каза днес, че вчерашните инциденти преди мача между ПФК „Левски“ и ФК „Шкупи“ в Скопие са били предизвикани от хулигани от двете страни, които нямат връзка със спорта, съобщи порталът „360 градуса“. "Никой не говори за това кой футболист как е играл, всички говорят за това кои са тези 10, 15, 20 хулигани, които са се сбили помежду си, а раниха и полицай“, посочи Ковачевски и допълни, че раненият полицай е на домашно лечение към момента.