Министерството на външните работи (МВнР) може да извика посланика на Република Северна Македония (РСМ) и да бъде изпратена протестна нота във връзка с вчерашното нападение срещу български футболен фен в Скопие. Това коментира пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев. Според него нападението най-вероятно е било преднамерено. 
"Омразата между хората е факт и не мога да твърдя, че не е политически мотивирана. За съжаление обаче този много тежък инцидент се случва в контекста на разглеждането на конституционните промени в РСМ, които са залога на тяхното присъединяване към Европейския съюз. Това е грозната еманация за всичко, което сме говорили по темата за разбирателството между РСМ и България досега", коментира депутатът, който е разговарял с близки на пострадалия вчера. Според него, ако проблемът не бъде кардинално разрешен, такива инциденти вероятно няма да отсъстват.
Много голяма тревога буди реакцията на северномакедонските власти, които, вместо да помогнат на сънародниците ни, по-скоро са вложили усилия в това да арестуват българските фенове, отколкото да разберат от какво е провокирано и как се е стигнало до престъплението, каза Георгиев. "Няма да излъжем, ако кажем, че престъплението е провокирано от омраза", смята той. По думите му пиковата точка в момента на непоносимост е достигнала заради реториката, която политическите представители са наложили. Депутатът смята, че страната ни е реагирала адекватно. Лошото е, че инцидентите много зачестиха, каза още той.
Георгиев смята, че с поведението, което РСМ демонстрира, гражданите й не са готови да се присъединят към Европейския съюз. 
Може би това щеше да бъде така, ако е изолиран случай, но това е пореден и всеки път оправданието е едно и също, така Георгиев коментира думите на премиера на РСМ Димитър Ковачевски, според когото вчерашните инциденти са били предизвикани от хулигани от двете страни, които нямат връзка със спорта. „Защо винаги от страната на битите са нашите сънародници“, попита депутатът. По думите му премиерът Ковачевски трябва да се замисли защо властите в РСМ не успяват да осуетят и да създадат достатъчни силни гаранции за сигурността на пребиващите на тяхна територия, каза още Георгиев.
БТА припомня, че снощи български гражданин бе приет в болница с прободна рана в корема, след като е влязъл в сблъсък с местни в квартал Чаир в Скопие. Болницата потвърди, че след извършена операция състоянието му е стабилно. Вътрешният министър на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи по-рано днес, че самоличността на нападателите е изяснена и те се издирват.Срещата между "Левски" и "Шкупи" от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите на стадион „Тодор Проески“ в Скопие беше определена от УЕФА като двубой с висок риск. До сблъсъци след мача, който приключи с резултат 2:0 в полза на българския отбор, не се стигна. Общо 21 са арестуваните за агресивно поведение и нарушаване на мира и спокойствието снощи футболни фенове, като 19 от тях са българи. Предстои на някои от тях да бъдат повдигнати обвинения.