За шеста поредна година планинари се събират на групов поход до Гоцев връх в планината Славянка. Походът ще се проведе на 29 юли и се организира по инициатива на туристическо дружество „Славянка“ от село Петрово и туристическо дружество „Момини двори“ от Гоце Делчев. В тазгодишната организация са се включили и сдружение „Български щит“, каза за БТА Тодор Балтаджиев председател на туристическо дружество „Славянка“. 
С този поход туристическите дружества по традиция отбелязват годишнината от смъртта на Гоце Делчев, разказа председателят. Тази година изкачването е и по повод 120 години от Илинденско – Преображенското въстание, 120 години от гибелта на Гоце Делчев и 120 години от сражението на Яворов при село Голешево, допълни още Балтаджиев. 
Той разказа, че на върха се подготвя кратка програма, по време на която на присъстващите ще бъде обяснена идеята на похода и някои исторически факти за планината.
Всяка година между 20-и юли и 2-и август планинарите от дружествата се събират на този съвместен поход. С всеки изминал поход все повече желаещи се включват. Организаторите очакват тази година над 120 души.