Проверени са 423 моторни превозни средства и 590 лица в рамките на днешната специализирана полицейска операцията на пътя Кърджали - Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Маказа", съобщиха от пресцентъра на полицията в Кърджали.
Констатираните нарушения на Закона за движение по пътищата са 187, от които 40 са за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. 
Съставени са 25 акта, 122 фиша и са връчени шест електронни фиша. Установен е неправоспособен водач с изтекъл срок на валидност на свидетелството за правоуправление, издадено в Турция. При проверка на товарен автомобил 19-годишният водач не представил необходимите документи за превозваните 700 кг месо. Отношение по случая са взели служители от Областната дирекция по безопасност на храните.
По-рано днес Областната дирекция на МВР в Кърджали съобщи, че само от началото на юни досега по пътя от Кърджали за "Маказа" са документирани с видеокамера над 9000 случая на превишена скорост. 
В края на юни, под ръководството на МВР, на територията на цялата страна започна мащабна акция, насочена към спазването на Закона за движението по пътищата. Проверките се извършват от представители на няколко институции - МВР, Агенция "Пътна инфраструктура", Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" (ИААА), Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата", Агенция „Митници“ и Национална агенция за приходите.