Прокуратурата и Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) извършиха съвместни действия по три разследвания за противозаконно отнемане на моторни превозни средства (МПС), съобщиха от МВР.
Повдигнати са обвинения на трима мъже -  на 47, 49 и 32 години, за които има доказателства, че са съпричастни към престъпната дейност. Те са известни на органите на МВР за идентични деяния и са задържани за 72 часа.
При извършените претърсвания и изземвания от жилищата, обитавани от обвиняемите, са намерени технически устройства за привеждане в движение на автомобили, устройства тип „тапа“ за заглушаване на GPS сигнали, както и регистрационни табели на МПС, използвани за транспортиране и укриване на отнетите автомобили. По време на разследването са установени три моторни превозни средства, които са били предмет на кражба.
Преди дни шестима души бяха задържани в момент на разкомплектоване на четири леки автомобила в сливенското село Гавраилово. Задържани са и други трима, сочени за преки извършители на кражбите на откраднатите коли.