Георги се казва 44-ото бебе, родено с помощта на програмата на Столичната община за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Това съобщи на фейсбук страницата си зам.-кметът на София по финанси, здравеопазване и транспорт Дончо Барбалов.
Момчето е с тегло 4,220 кг и 51 см дължина. Семейството е провело процедурите в болница "Надежда", а детето се е родило с помощта на д-р Георги Стаменов, на когото родителите са кръстили бебето.
От края на 2015 г. Столична община подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова, съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе".
След решение на Общинския съвет през миналата година, Столичната община вече финансира до два инвитро опита с донорски яйцеклетки на всяко семейство, което кандидатства и е одобрено от комисията от лекари, специалисти и общински съветници.
Подробности за програмата могат да бъдат намерени на страницата на Столична община - https://www.sofia.bg/programms-invitro