Със заповед на министър-председателя акад. Николай Денков за заместник-областен управител на област Кюстендил е назначен Кристиян Иванчов, съобщиха от пресцентъра на областната администрация в Кюстендил. Новият заместник е встъпил в длъжност вчера и е взел участие в днешното заседание на епизоотичната комисия, по време на което е бил представен пред институциите от областния управител Александър Пандурски. 
Областният управител е пожелал на новоназначения си заместник успешна и ползотворна работа. "Нека винаги в работата ви бъдат водещи просперитетът и интересите на областта и нейните жители", е казал Пандурски, цитиран от пресцентъра на областната администрация. 
Кристиян Иванчов е от град Кюстендил, юрист и предприемач. След Професионалната гимназия по туризъм в града, завършва и магистратура "Право". Започва професионалния си път като служител в Агенцията по заетостта. От 2004 до 2015 г. заема различни длъжности, включително и ръководни, в сферата на събирането на необслужвани кредити в една от водещите финансови институции в страната. От 2015 г. развива собствен бизнес в областта на туризма. Той е на 42 г., семеен, с две деца.
Кристиян Иванчов беше кандидат за народен представител от "Продължаваме промяната-Демократична България" на последните парламентарни избори.
Областният управител инж. Пандурски изказа благодарност за свършената работа, винаги отговорното и професионалното отношение от страна на досегашния негов заместник  - Валентина Караганова. 
Областният управител на Кюстендил Александър Пандурски остана на поста си , съобщиха преди два дни от правителствената информационна служба.