Празник на хляба, житото и Добруджа се проведе за единадесети път в генералтошевското село Спасово. Проявата събира и представя на едно място традициите на добруджанци в приготвянето на насъщния, съчетано с богата фолклорна програма.
Празникът е традиционен и се провежда след края на жътвата, за да покаже богатството на най-плодородния чернозем в България. Той се организира от кметството на село Спасово и читалище „Отец Паисий – 1897” , като е част от Културния календар на Община Генерал Тошево. 
„Каже ли човек Златна Добруджа, първата мисъл е за житото и хляба“ – с тези думи започна традиционният за село Спасово празник.
„Имаме две много големи богатства - едното са хората, трудолюбивите хора на Добруджа, а другото е Златната добруджанска земя. Тази сплав дава невероятните богатства, насъщния и златния добруджански хляб. За това неслучайно се наричаме Златна Добруджа“, каза кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров в празничното си слово. 
Въпреки дъжда гостите имаха възможност освен да разгледат щандовете с хляб, хлебни изделия, баници, кексове и други изкушения от брашно, също така и да опитат.